Ungecentret

to piger i ungecentret. sidder ved computer, foran plakat med teksten "fremtiden er faglært"

Ungecentret er Køge Kommunes jobcenter for alle unge under 30 år, som ikke har en kompetencegivende uddannelse.

Vi tilbyder en sammenhængende og koordineret indsats på tværs af uddannelses-, beskæftigelses- og socialområdet.

Hvis du skal melde dig ledig og søge om hjælp fra kommunen, skal du møde personligt op i Ungecenterets åbningstid - se åbningstider nedenfor.

Folketinget har besluttet, at alle unge skal have en uddannelse. Udviklingen viser tydeligt, at unge uden uddannelse har rigtig svært ved at få et fast arbejde, som kan medvirke til en stabil fremtid.

Det er vigtigt for os, at Ungecentret er et åbent hus, hvor du oplever at få den fornødne hjælp til at komme videre. Derfor er der også mange medarbejdere i huset, som rigtig gerne vil hjælpe, og du er altid velkommen til at kigge forbi i åbningstiden.

Ungecentrets medarbejdere skal sammen med dig udarbejde en plan for, hvordan du hurtigst muligt kan komme i gang med en uddannelse. Det gør vi med udgangspunkt i de kompetencer, du allerede har, og med fokus på den kortest mulige vej til selvforsørgelse via f.eks. SU eller elevløn.

Når du er tilmeldt som ledig, skal du stå til rådighed for uddannelsesrettede aktiviteter som forudsætning for at kunne modtage uddannelseshjælp.
Uddannelsesrettede aktiviteter er f.eks. samtaler i Ungecentret, undervisning i dansk og matematik, virksomhedspraktikker, interne undervisningsforløb i Ungecentret m.fl.
Når/hvis der ikke kan iværksættes nogle af disse aktiviteter for dig, skal du deltage i kommunal nytteindsats på fuld tid som forudsætning for fortsat at kunne modtage uddannelseshjælp.

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at komme godt i gang med en uddannelse, og har du udfordringer, som gør det svært, hjælper vi dig også gerne med at lære at håndtere dem.
Vi har mange samarbejdspartnere, som kan hjælpe os med at hjælpe dig bedst muligt.

Vi vejleder dig om de uddannelsesretninger, der giver bedst mulighed for en læreplads og et fast arbejde, og kan pålægge dig at søge indenfor de fagområder, hvor der er mangel på arbejdskraft og mulighed for læreplads. Vejen til uddannelse kan også sagtens være via beskæftigelse først, hvis det passer bedre for dig.

Vi bestræber os på at gøre det bedst muligt for at hjælpe dig videre mod uddannelse og beskæftigelse.
Hvis du oplever, at der er noget, vi kan gøre bedre, vil vi meget gerne vide det.

Åbningstider for henvendelse og tilmelding

Mandag kl. 12 -15

Tirsdag lukket

Onsdag kl. 12-15

Torsdag kl. 12-18

Fredag kl. 9-12

Telefonisk kontakt:

Tlf. 56676831

Mandag - onsdag kl. 9-14

Torsdag kl. 12-18

Fredag kl. 9-13

Sagsbehandlerne har telefontid hver dag fra kl. 9-10

Ungecentret

Ølby Center 53-55
4600 Køge
Tlf. 56 67 68 31
E-mail:


Læs mere på Ungecentrums hjemmeside (åbner i nyt vindue)

Kontakt Ungecentret
Opdateret af Ungecentret 21.04.22