Bag om Køge Kommune

Køge er ikke en klassisk bosætningskommune eller en forstad til København – men en kommune, hvor man kan leve sit liv, hele livet. Kommunen rummer alle muligheder for at bo, leve og arbejde uanset alder.

Blå himmel set inde fra Rådhusets arkadeBefolkning og geografi

Der bor ca. 60.000 mennesker i Køge Kommune, som består af områderne Borup, Ejby, Bjæverskov, Gørslev, Vemmedrup, Køge Nord (Ølby og Ølsemagle), Køge Bymidte, Ll. Skensved, Lellinge, Algestrup, Herfølge og Hastrup. Kommunens samlede areal er på 25.600 ha.

Tæt på hovedstaden og naturen

Køges placering kun 40 km syd for København giver mange fordele. Byen er en integreret del af hovedstadsområdets erhvervsliv. Og samtidig er byen tilpas langt væk fra metropolen til at have sin egen identitet, der understøttes af et aktivt kultur- og foreningsliv. Hertil kommer, at byen er et trafikalt knudepunkt. Motorvejene sikrer forbindelsen mod nord, vest og syd, og der er et veludbygget jernbanenet med regionaltog og S-tog.

Køge Kommune er ikke blot privilegeret ved at ligge tæt på hovedstaden, men er samtidig omgivet af skøn natur. Skovboegnens karakteristiske landskab med herregårde, marker, landsbyer og skove samt Køge Å og skovene ved Køge Ås indbyder til ture ud i det blå. Det samme gør de smukke strande nord og syd for Køge Havn.

Stærk erhvervskommune i udvikling

Gennem tiderne har Køge været kendt som en stærk og traditionsrig industrikommune, hvor store virksomheder har ført an i kommunens udvikling. Det gør de stadig. Men i disse år oplever vi samtidig en betydelig vækst inden for blandt andet service, handel, transport og logistik, hvor nye virksomheder i alle størrelser skyder op. Denne vækst er utrolig positiv, for de nye virksomheder rummer både mange styrker og mange udviklingspotentialer.

Køge Kommune træder i disse år store spændende udviklingsskridt, som ikke er mange andre kommuner forundt. Køge Kommune er i fuld gang med at udvikle sig til et regionalt kraftcenter. Bygning af hovedsygehus, udvikling af et nyt byområde i Køge Kyst, ny jernbane og station i Køge Nord, Campus Køge og etablering af jorddepot er blandt de mange perspektivrige projekter, der vil præge og udvikle kommunen i de kommende år.

Historiske attraktioner og levende kultur

Kommunens gamle middelalderby Køge er meget velbevaret, fordi Køge Byråd har tradition for bevaring og byforbedring. Byen har derfor mange attraktioner at byde på - og mindst to historiske Danmarksrekorder. Bl.a. det ældst fungerende Rådhus fra ca. 1552 og det ældst daterede bindingsværkshus fra 1527. Køge lever nu ikke kun i fortiden. Kommunen er kendt for at have et rigt kultur- idræts- og fritidsliv, hvor der er alsidige og spændende tilbud til langt de fleste kultursjæle.

Aktiv boligpolitik

En aktiv boligpolitik sikrer, at kommunens boliger opfylder nutidens krav og er rettet mod fremtiden. Samtidig er boligerne rent arkitektonisk i overensstemmelse med det omgivende miljø. Det skaber boligområder, der danner rekreative rammer for borgernes trivsel - og hvor der er boliger for enhver smag.

Køges byudvikling 1990-2020

I 2019 udgav Køge Kommune bogen "Køges byudvikling 1990-2020", hvor en række af hovedpersonerne beskrev den udvikling, som kommunen har gennemgået over de sidste tre årtier. Du kan downloade bogen her.


Kontakt Kommunikation
Opdateret af Køge Kommune 01.10.19